Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rostad sötpotatissallad medsvarta bönor och jalapenodressring

Rostad sötpotatis får en fyllig smak som gör sig fint till en het och syrlig dressing.

Annons

4 portioner, 1 timme

4 sötpotatisar (cirka 750 g)

1 stor rödlök

1 dl olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1-2 jalapeño eller annan chili

1 vitlöksklyfta

2 lime

2 burkar svarta bönor (à 400 g)

1 röd, gul eller orange paprika

2 dl grovhackade färska korianderblad

Skala och skär sötpotatisen i ganska grova tärningar. Skala och hacka löken. Sprid ut alltsammans i en långpanna. Ringla över 2 msk olivolja och blanda runt. Strö över lite flingsalt och peppar. Baka i ugnen i 200 grader i cirka 30–40 minuter eller tills potatisen börjar få lite färg. Rör om då och då under tiden. Ta ut och låt ligga kvar på plåten.

Kärna ur chilin och grovhacka. Skala och skär vitlöken i bitar. Mixa chili, vitlök, limesaft, resten av olivoljan och lite salt och peppar.

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Kärna ur paprikan och tärna. Häll upp bönor och paprika i en stor skål tillsammans med sötpotatisen och löken. Häll på dressingen och koriandern och vänd om försiktigt. Smaka av.

Servera varmt eller ljummet, gärna tillsammans med grillad kyckling.

Mer läsning

Annons