Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somriga smaskigheter

När sommarkvällarna närmar sig och himlen blir lika rosa som hallon, vad passar då bättre än något sött att matcha med?

Annons

Ingefära och rabarber är en match made in heaven. Under marängtäcke blir det extra gott.

Rabarberdessert

300 g rabarber

2 tsk potatismjöl

cirka 2 msk råsocker (eller efter smak)

2 msk hackad syltad ingefära

rivet apelsinskal + lite saft

Marängtäcke:

2 äggvitor

1 nypa salt

2 droppar ättika

4 msk strösocker

25 g mandelspån

Skölj och skär rabarbern i bitar. Fördela i ugnsfasta formar, två små eller en större. Strö över potatismjöl, socker, hackad ingefära, rivet apelsinskal och lite saft. Blanda runt, täck med folie och baka i ugnen i 225 grader tills den mjuknar, cirka 20-25 minuter. Rör om försiktigt någon gång under tiden.

Under tiden vispar du äggvitor med pyttelite salt och någon droppe ättika till hårt skum. Tillsätt socker och vispa lite till.

Ta ut rabarbern ur ugnen och bred på marängsmeten. Strö över mandelspån och grädda av tills den får fin färg, cirka 5-8 minuter.

Servera gärna med vaniljglass.

Hallondrink

Alkoholen kan ersättas med mineralvatten.

3 cl Absolut Raspberry (eller annan vodka med hallonsmak)

1/2 dl Brämhults hallondryck

1 1/2 dl mousserande vin

frysta hallon

färsk mynta

Häll upp vodka i höga champagneglas. Fyll på med hallondryck. Tillsätt mousserande vin hela vägen upp. Rör om och häll i en näve frysta hallon i stället för isbitar.

Dekorera med färsk mynta. Servera genast.

Mer läsning

Annons