Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henka öppnar restaurang

Indianernas störste, Henrik Gustafsson, har tagit sina sista poäng på speedwaybanan.
I stället väntar en ny karriär.
I dag slås portarna upp till Henkas Restaurang Bar i centrala Kumla.

Annons
Henka Gustafsson.

– Vi tutar och kör och hoppas på mycket folk, säger Henka.

Efter att ha kört in fantastiska 3 166 poäng för Indianerna under ett kvarts sekel, 24 elitseriesäsonger, har Henka bestämt sig för att lägga släpskon på hyllan.

En jättelik ”släpsko”

Fast vid första anblicken ser det ut som han hängt upp den framför entrén till nya restaurangen. En släpsko i jätteformat.

– Det är flera som sagt det, men det är faktiskt en toffel. Den hängde här redan tidigare, säger Henka med sitt karaktäristiska garv.

Inne i köket osar det mat. Sambon Eva steker pannbiffar så det ryker. Eva är rutinerad krogägare. Har drivit Frövi Hotell och jobbat på en bistro i Australien i 15 år.

– Eva får basa i köket. Min uppgift är att dra hit folk och hon får se till så de kommer tillbaka.

Även Henkas 19-årige son David bistår. Det är mycket att tänka på dagen innan öppnandet.

– Det ska bli skitkul. Jag har varit sugen på att ha en restaurang eller något baraktigt i några år, säger Henka.

Speedwaylegendaren märker redan av intresset och när han fotograferas utanför restaurangen stannar folk spontant i sina bilar på gatan utanför. Många har hört ryktet eller sett skylten.

– Jag vet att många pratar om det, fast jag bara marknadsfört mig via skylten och på Facebook. När jag gick till banken häromdagen så var tre stycken på mig direkt, säger han.

Henka tänker ställa fram sin första 500-kubikscykel i restaurangen som rymmer runt 50 personer.

– Lite längre fram ska jag få upp priser och västar från min karriär. De står i kartonger i en bod. Jag tänkte kasta allt för ett tag sen, men Eva stoppade mig. Tur det.

Läs hela reportaget i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons