Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarinna dålig förebild för bussåkande elever

Annons

Inte konstigt att skolbarnen inte lär sig hyfs i skolan nu för tiden!

På förmiddagen den 7/2 skulle jag åka in till ett av mina mångtaliga besök i vården, bland annat för ett svårt hjärtfel. Jag åkte med buss 22 som var ”ockuperad” av en skolklass när jag klev på vid Korskyrkan. Jag stapplade bakåt i bussen och hittade en ledig plats näst längst bak. Precis när jag ska sätta mig hör jag en gäll stämma som förkunnar att ”där ska jag sitta”! En ung kvinna i 40-årsåldern, som visar sig vara barnens lärarinna kommer springande och tar ”min” plats.

Hennes ”hjälplärare”, en om möjligt ännu yngre man, sitter redan bekvämt och förnöjsamt. Jag fick vördsamt be en pojke längst bak att ta sin väska i knäet så att jag kunde klämma mig ner. Att jag är en gammal värkbruten man långt över pensionsåldern kan inte vara svårt att se, men inget av barnen erbjöd mig sin plats.

Inte konstigt med ett sådant agerande av sin unga lärarinna. Ytterligare två åldringar i 80-årsåldern klev senare på men dom hade inte samma tur som jag utan dom fick vackert stå med sina böjda ryggar. Ynkligt!

”Lärare ska föregå med gott exempel”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons