Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Draghundstävling vid Hurtigtorpet i Hällefors till helgen

En draghundstävling planeras vid Hurtigtorpet i Hällefors 21 januari. Arrangörer är Hällefors brukshundsklubbs dragsektion.
– Vi räknar med runt 40 startande, säger Jan Gunnarsson i tävlingsledningen.

Annons

Håller bara vädret i sig och snön ligger kvar på marken blir det tävling med draghundar kommande söndag med start och mål vid Hurtigtorpet. Och enligt prognoserna tyder inget på något annat konstaterar Jan Gunnarsson.

– Så fort Lo-spåret är klart på lördag eftermiddag drar vi igång med förberedelserna. Flyttar avspärrningar och anpassar dem till andra sträckor som vi kör, säger han.

På söndag 21 januari arrangeras en draghundstävling vid Hurtigtorpet i Hällefors av dragsektionen inom Hällefors brukshundsklubbs. Här Timo Silvola för några år sedan i en tävling vid Hurtigtorpet.

Hällefors brukshundsklubb dragsektion är vana tävlingsarrangörer och denna gång räknar man med 30-40 ekipage som kommer till start. Första start sker klockan 12.

– Flera av de tävlande kör för landslaget, säger Jan Gunnarsson.

Sträckan för seniorer som lagts är på en slinga om 5,7 kilometer där de tävlande kör två varv. Bland de olika klasserna finns pulkaklass, där de tävlande kör hund som drar en pulka. I linklass är hunden utan pulka kopplad i lina direkt till föraren. Dessutom finns en motionsklass där deltagare utan licens kan starta.

– Vi kommer att ha deltagare från 10-12 år upp till 75 år, säger Jan Gunnarsson.

Under tävlingen är kafeterian vid motionscentralen öppen där det serveras fika och mat.

– En tradition vi har är att bjuda alla tävlande på mat, så även i år, säger Jan Gunnarsson.

Mer läsning

Annons