Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag på Alla hjärtans dag har Valentin namnsdag: Här är två stycken plus en Valentina!

Artikel 1 av 1
Namnsdagsbarn
Visa alla artiklar

NA:s familjeredaktion uppmärksammar gärna aktuella namnsdagsbarn – som de här tre till exempel som har namnsdag i dag den 14 februari.

Annons
I dag har den här trion namnsdag. Foto: Privat

Ja, enligt almanackan är det egentligen bara Valentin som har namnsdag i dag, men självklart ska även Valentina uppmärksammas här.

Äldst i gänget är Jan Valentin till höger, och vid sin sida har han sonen Anders Peder Valentin samt sondottern Tuva Valentina – alla tre med efternamnet Johansson.

Jan bor i Sköllersta, och de övriga två hör hemma i Arnebo utanför Linköping.

Namnet Valentin kommer från Jans morfar Ivan Valentin Jonsson från Harge vid norra Vättern. Här under ser du en bild på honom ihop med hustrun Hilda. Bilden är tagen 1908.

Ivan Valentin Jonsson och hans fru Hilda är inte bortglömda. Tänk vad förvånade de skulle ha blivit om de vetat att de den 14 februari 2018 skulle vara med i Nerikes Allehanda! Foto: Privat

Snart dags för namnsdag?

Har du ett namnsdagsbarn i din närhet, som du vill uppmärksamma? Det hela är kostnadsfritt, och det som behövs är en bild på namnsdagsbarnet, ihop med för- och efternamn, ålder, bostadsort, samt bakgrunden till varför valet föll just på detta namn.

Om du vill mejla gör du det till [email protected] Vill du hellre skicka brev är adressen: NA, Familjeredaktionen, 701 92 Örebro.

Som inspiration kan nämnas att namnen Frida, Ella, Maria, Albin och Elvira står på tur i almanackan.

Alla artiklar i
Namnsdagsbarn
Annons