Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren lockade ut bilbeundrare

– Nu kommer vi ut, efter garageslit hela vintern.Johan Anderssons replik sammanfattar väl gårdagens Springmeet i Kvarntorp.

Annons
”Trumpeterna” gav missljud kunde Stefan Flodell, Johan Andersson och Fredrik Kihlberg när de drog igång motorn Stefans dragracingbil. Bild: JAN WIJK

Det var tredje året som Springmeet arrangerades på Trafikcenters område. För många var det årets första tillfälle att visa upp sin motorälskling och se andras.

Från Finspång kom Mikael Åstrand med sin Chevrolet Imperial från 1936.

Han putsade bort lite resdam från den blanka lacken och fick en del frågor under tiden från beundrare.

– Det är en paradvagn som bara tillverkades i 122 exemplar sammanlagt. Nu finns det bara fem kända kvar, och två som rullar, berättade Mikael.

Att den väcker genklang fick Mikael Åstrand svart på vitt på förra året då hans Cheva blev framröstad till Årets rod i tidningen Wheels.

Uppmärksamhet av ett annat slag väckte en dragracingbil från Norra Bro. Stefan Flodell och Johan Andersson hade tagit av motorhuven och försökte trimma in motorn till dragracinguppvisningen. Stefan gav gas och höga knallar hördes från motorn. Det lät inte som det skulle och felsökning inleddes.

– Det är första gången för året så vi får se hur det går, sade Stefan.

– Vi har bytt lite grejer och byggt om motorn under vintern. Nu kommer vi ut, efter garageslit hela vintern.

I Kvarntorp var det bara uppvisning, men nästa helg är det tävlingsdags för ekipaget i Kjula utanför Eskilstuna. 402 meter, en kvarts engelsk mil, under tio sekunder är målet.

Jimmy Pettersson från Örebro hade lite modestare mål.

– Jag är bara här för att jäklas med de större bilarna, sade han medan han såg över sina eldrivna modellbilar.

Det är ett par år sedan han körde dem på allvar, men de verkade fungera som de skulle.

– Det är kul att få visa upp vad man kan hålla på med för lite rimligare pengar, tyckte han.

Men störst intresse väckte dock de bilar, som med mycket kärlek och arbetstimmar, blivit eller förblivit, riktiga pärlor. Besökarna hade chans att rösta fram dagens vackraste bil. Resultatet av omröstningen presenteras på www.orebrospringmeet.se.

Förra årets snyggaste rod, enligt en omröstning i tidningen Wheels, fanns på plats i Kvarntorp med sin ägare Mikael Åstrand. Bild: JAN WIJK
Jimmy Pettersson satsade litet och tog med sig en uppsättning eldrivna modellbilar till Springmeet. Bild: JAN WIJK
Vårvärmen och solen höll i sig och ackompanjerade av vårskira björkar rullade ekipage efter ekipage in för att vara med på Springmeet 2012. Bild. JAN WIJK
Sett lite grann från ovan så blev bilmötet en mosaik av olika lackfärger och vårgrönska. Bild. JAN WIJK
”Hela” världen speglad i en kromad strålkastare. Bild: JAN WIJK
Det var knappast rökfritt när dragracingbilarna spann loss.
Nog skulle de kunna kallas vrålåk, bilarna tillhörande Örebro dragracingklubb. Intresset för dem var stort och många av åskådarna hade lämpligt nog hörselskydd. Bild: JAN WIJK

Mer läsning

Annons