Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pjäsförfattare och skådespelare vill träffa Laxåbor som kände Charlotte von Mahlsdorf

På tisdag nästa vecka kommer författaren Doug Wright och skådespelaren Anders Hambraeus till Laxå bibliotek. De vill gärna träffa Laxåbor som kände Charlotte von Mahlsdorf som bott i Porla.

Annons

Lördagen den 16 septembervar det premiär för Länsteaterns uppsättning av Jag är min egen fru. Pjäsen handlar om Charlotte von Mahlsdorfs spännande levnadsöde. Charlotte blev intervjuad av författaren Doug Wright som träffade Charlotte när muren föll. Därefter skrev han en pjäs somhar visats jorden runt på många teaterscener.

Charlotte bodde sju år i Porla innan hon avled, där drev hon ett exklusivt museum som lockade besökare från hela världen.

- Vi har ett bra samarbete med länsteatern gällande teateruppsättningen, säger Thomas Forss, kultur- och fritidschef på Laxå kommun.

Tisdag 3 oktober klockan 17 kommer därför författaren Doug Wright från USA och skådespelaren Anders Hambraeus till Laxå bibliotek. De ska berätta om pjäsen, men vill också träffa kommuninvånare.

- De vill komma i kontakt med ortsbor som träffade Charlotte och kanske kan berätta lite mer om henne, säger Thomas Forss.

De kommer också att besöka Porla.

- Det här är enstor kulturell händelse för Laxå kommun och vi hoppas att det kommer många besökare, säger Thomas Forss.

Från vecka 39 och oktober ut finns det dessutom en utställning på biblioteket om brunnsorten Porla och om Charlottes tid i Porla. Hasselfors byalag har hjälpt till att utforma utställningen.

Mer läsning

Annons