Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den missuppfattade hunden i föreläsning

Etologen Per Jensen kommer till Lindesberg arena på söndag 28 januari för att i en föreläsning dela med sig av sina kunskaper kring hundar.

Annons

Rubriken på föreläsningen är "Den missuppfattade hunden" där professor Per Jensen tar upp en mängd myter om hundars inre liv och redogör för vad vetenskapen har kommit fram till hur dessa djur egentligen fungerar. Detta sker i Stadsskogsskolans aula i Lindesberg.

Uppfattningen hos många är att hundar inte kan tänka i flera steg samt att de inte har någon tidsuppfattning. Andra tror att eftersom hundar är färgblinda måste de också ha en stark ledare. En vanlig uppfattning är även att det krävs ett särskilt kommando för att hunden ska lyda. Då kan enligt Per Jensen en hel del nyheter från forskningen överraska. Under föreläsningen kommer Jensen även att ge en rad tips hur hundägare själva kan undersöka sina hundars beteenden.

Per Jensen är knuten till Linköpings universitet men skriver även artiklar och böcker om djurs beteenden. Han har bland annat skrivit boken "Hur smart är din hund", som söndagens föreläsning i stor utsträckning utgår från.

Föreläsningen arrangeras av Lindesbergs brukshundsklubb och startar klockan 13.

Frågan är hur smart hunden är och om den rent av är missuppfattad. Detta reder etologen och professor Per Jensen ut under en föreläsning i Lindesberg på söndag 28 januari.Foto: Fredrik Persson/TT

Mer läsning

Annons