Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får en tung politisk post

Örebropolitikern Elisabeth Svantesson föreslogs idag av Moderaternas riksdagsgrupp till ny ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

Annons

Gruppledare för Moderaterna i riksdagen, Anna Kinberg Batra, säger sig vara övertygad om att hon kommer att utföra sitt nya uppdrag på ett mycket bra sätt.

- Elisabeth Svantesson känner jag väl genom vårt arbete tillsammans i bland annat finansutskottet. Nu återvänder hon till arbetsmarknadsutskottet som ordförande, där hon var ledamot under förra mandatperioden. Med sin forskarbakgrund och förståelse för hur arbetsmarknaden fungerar och de utmaningar vi står inför, är hon väl lämpad för uppdraget som ordförande i arbetsmarknadsutskottet, säger Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande.

Inte främmande för arbetsmarknadsutskottetI ett pressmeddelandet uttalar sig Elisabeth Svantesson i och med förslaget:

- Vi måste fortsätta sänka trösklarna för de grupper som har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden och där arbetslösheten också är störst.

Elisabeth Svantesson är ledamot i riksdagen sedan 2006 och ledamot i finansutskottet och riksdagens EU-nämnd. Hon har även varit ledamot i arbetsmarknadsutskottet.

Förslaget väntas träda i kraft före sommaren.

Mer läsning

Annons