Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med morotspuré och citronsås nådde Örebrolaget nästan ända fram i Kockduellen

Efter att ha vunnit skoltävlingen och stadsfinalen var det under fredagen dags för Mellringeskolans Gry Sjökvist, Tilda Hermansson och Tyra Magnusson att kämpa i riksfinalen av Kockduellen med chansen att vinna 10 000 kronor till klasskassan.

Annons

NA var på plats när laget tävlade och vann i stadsfinalen där bland annat Ernst Kirchsteiger satt i juryn.

"En komplett tallrik med fina smaker, fin uppläggning och fina färger. Deras rätt kan serveras på de bättre restaurangerna." Det sa bland annat juryn då.

Finalrätten för Örebrotjejerna var gravad lax, pressad potatis, morotspuré med stekta morötter, brynt smör och en citronsås.

I finalen tävlade under fredagen tio lag från skolor runt om i landet. Varje lag fick 50 minuter på sig att komponera en rätt utifrån en råvarukorg som bestod av lax, mejeriprodukter, ost, ägg, rotfrukter, potatis, ris, pasta, baljväxter och svamp. 

Juryn bestod bland annat av årets kock Johan Backens och Malin Söderström och när de sagt sitt och presenterade resultatet slutade Örebrolaget på en hedrande andraplats efter vinnarna som i år var Montessori Strängnäs.

Foto: Jenny Johansson.Tyra Magnusson, Tilda Hermansson och Gry Sjökvist hade fullt fokus under fredagens final.

Foto: Jenny Johansson.

Läs också:

"Mat för en fin restaurang" när 15-åringar tävlade i kockduell – med Ernst i juryn

Mer läsning

Annons