Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbs- och rabarberpaj med fläderkräm

Annons

4 portioner

En sommarpaj värd namnet. Här samsas alla sommarens smaker.

Botten:

3 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 tsk stött kardemumma

100 g smält avsvalnat smör

Fyllning:

300 g rabarber

1/2 l jordgubbar

1 msk potatismjöl

1/2 dl socker +1 msk

5 äggulor

1 dl crème fraiche

2 msk outspädd flädersaft

Börja med botten: Blanda mjöl, bakpulver, socker och stött kardemumma. Tillsätt smöret och tryck ut degen i en smord springform, en bra bit upp på kanterna. Picka med gaffel och förgrädda i 10-15 minuter i 200 grader.

Skiva rabarbern och jordgubbarna och lägg i det avsvalnade pajskalet, strö över socker (1 msk) och potatismjöl, blanda försiktigt.

Vispa äggulor och socker (1/2 dl) pösigt. Tillsätt crème fraiche och flädersaft och rör försiktigt. Slå blandningen över pajfyllningen. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

Servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.

Mer läsning

Annons