Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokosplättar med valnötsglass

Mumsig klassiker från PA i Stockholm. Hittar du ingen valnötsglass går det bra med annan nötglass.

Annons

4 portioner, 30 minuter

2 1/2 dl mjölk

2 msk smör + till stekning

1 krm salt

2 ägg

cirka 1 dl riven kokos

2 dl lönnsirap

1/2 l valnötsglass

eventuellt ett par valnötter

1 1/4 dl vetemjöl

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Smält smör och häll i tillsammans med salt. Tillsätt ägg och resten av mjölken medan du vispar.

Stek i smör i plättlagg. Lägg upp plättarna på ett eldfast fat. Strö över kokos. Gratinera i 250 grader under grillelementet i ugnen tills kokosen får färg.

Ringla över rikligt med lönnsirap och servera med kulor av valnötsglass och eventuellt lite hackade valnötter. Servera omedelbart.

Mer läsning

Annons