Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronsill

Fräsch och frisk sill som ger hopp om våren.

Annons
En fräsch citronsill sätter både färg och smak på påskbordet.

5 msk ättiksprit, 12 procent

1/2-1 dl socker

400 g konserverade sillfiléer för inläggning eller 4 urvattnade saltsillfiléer

1+1 citron

1 tsk hel kryddpeppar

1/2 purjolök

1 1/2 dl vatten

Blanda vatten, ättika och socker. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar.

Tvätta ena citronen och skär den i tunna skivor som sedan delas i mindre bitar. Skölj bort grus ur purjolöken och strimla.

Varva sill, citronskivor, kryddpeppar och purjolök i skål eller glasburk och häll över lagen. Riv i lite citronskal och pressa i några droppar saft från den andra citronen. Blanda försiktigt.

Låt stå svalt i minst 24 timmar.

Servera med grovt rågbröd och stark ost.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons