Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxtartar med fänkål

4 portioner, 40 min

Annons

Laxtartar:

200 g frusen laxfilé

1/2 tsk fänkålsfrön

1 tsk salt

1 tsk socker

skal från 1/2 citron

Fintärna den tinade laxen. Mortla fänkålsfröna. Blanda laxtärningarna med kryddorna. Portionera och forma till en biff.

Fänkåls- och prästostsallad:

1 liten fänkål

50 g lagrad prästost

1/2 msk rapsolja

1/2 tsk citronsaft

salt

Ta bort det yttersta lagret på fänkålen och skär bort stjälkarna. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Hyvla prästosten. Blanda fänkål, ost, olja och citronsaft. Smaka av med salt.

Senapsgrädde:

1 dl grädde

1 tsk senapspulver

salt

Vispa upp grädden tillsammans med senapspulvret. Smaka av med salt.

Garnering:

dill

kallpressad rapsolja

Lägg salladen på laxen, tillsammans med en klick senapsgrädde. Garnera.

Mer läsning

Annons