Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mingel-matjes

Kalasbra till välkomstskålen. Passar även nybörjare i sillvärlden.

Annons

cirka 10 stycken, 15 minuter

1 matjesfilé

10-15 kalla små kokta potatisar, färsk eller delikatess

1/2 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk Kalles kaviar

2 msk finhackade cornichons

1 knippa gräslök

nymalen svartpeppar

50 g burk sik- eller löjrom

Hacka sillen. Skär av en tunn skiva i botten på potatisarna så att de kan stå, gröp sedan försiktigt ur dem lite och hacka innanmätet. Blanda sill och potatis med majonnäs, crème fraiche och Kalles kaviar. Tillsätt finhackade cornichons och strimlad gräslök. Smaka av med svartpeppar.

Fyll potatisarna med röran. Toppa med sik- eller löjrom. Servera på bricka som välkomsttilltugg.

Mer läsning

Annons