Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmingslåda med svensk pesto

Annons

0 portioner

En svensk variant av den klassiska italienska peston görs här på dill, persilja och pepparrot. Den smakar bra till strömmingen.

16-20 strömmingsfiléer

25 g sötmandel, flagad

1 msk pepparrot, riven

50 g dill

50 g persilja

1 dl rapsolja

0,5 dl stark ost, riven

salt och peppar

3 dl grädde

2 äggulor

Klipp fenorna av strömmingen. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och lägg dem tätt packade i en smord form. Mixa mandel, pepparrot, dill och persilja med rapsolja. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Blanda hälften av pestosmeten med grädden och äggulor och slå det över strömmingen.

Baka i ugn, 175 grader, cirka 20 minuter eller tills strömmingarna är klara och har fått lite färg.

Servera ljummen med kokt potatis och resterande pesto, gärna utrörd i lite gräddfil.

Mer läsning

Annons