Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torskstek med svamp och pancetta

Kul och annorlunda sätt att servera torsk, där den nästan blir som en söndagsstek.

Annons

4 portioner, 40 min

2 schalottenlökar, finhackade

smör

500 g valfri svamp

140 g pancetta, strimlad

1 msk rosmarin, finhackad

1 knippa bladpersilja, hackad

nymalen svartpeppar

1 citron, rivet skal

ev. salt

2 torskfiléer med skinn, à ca 250 g (Krav- eller MSC-märkt)

Mjukstek löken i smör tills den blir genomskinlig.

Skär svampen i mindre bitar om det behövs. Låt det fräsa med löken tills den får lite färg. Tillsätt pancetta (italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk), rosmarin och persilja och stek lite till. Smaka av med peppar, citronskal och kanske lite salt (men tänk på att pancettan är salt).

Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan nedåt, fördela svamp och pancetta över. Lägg på den andra filén och pressa samman försiktigt. Bind ihop alltsammans med bomullssnöre.

Bryn försiktigt torskpaketet i smör i en stekgryta så att båda sidor får fin färg. Sätt in grytan utan lock i ugnen på 175 grader och baka färdigt fisken i ca 12-15 min, beroende på hur tjocka filéerna är.

Servera med brynt smör, potatismos och sockerärter.

Mer läsning

Annons