Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chilibiffsallad med melonmix och lantbröd

Annons

4 portioner

500 g innanlår, strimlat

1 1/2 msk flytande matfett

salt och svartpeppar

200 g orange flesh eller nätmelon, tärnad 2x2 cm

200 g honungsmelon, tärnad 2x2 cm

200 g grodskinnsmelon, tärnad 2x2 cm

1 röd chili, hackad

röd och grön romansallat, delad

4 tjocka skivor lantbröd, i bitar

2 msk olivolja

1 krm cayennepeppar

300 g färskpotatis, kokt, i bitar

Dressing:

1 msk olivolja

2 msk citronsaft

2 msk vatten

salt och svartpeppar

sangogroddar/ valfria groddar

Fräs köttet i matfett och krydda. Låt melonerna dra tillsammans med chili. Dela salladen i mindre bitar. Skär brödet i grova bitar och vänd dem i olja och peppar. Stek dem gyllenbruna i stekpanna och låt svalna. Dela de större potatisarna i bitar.

Blanda ingredienserna till dressing.

Blanda kött med melon, sallat, bröd och potatis. Häll över dressing och blanda. Strö över groddar.

Bild: ARNE ADLER

Mer läsning

Annons