Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade lammkotletter med bönor

Annons

4 portioner

8 dubbla lammkotletter

salt och vitpeppar

Till kryddpastan:

4 vitlöksklyftor

1 msk hackad färsk rosmarin

1 msk hackad färsk timjan

2 msk olivolja

1 skiva dagsgammalt franskbröd

Till servering:

kokta bönor eller kikärter (burk går bra)

1 knippe rädisor

blandad sallad

Kör samman skalad vitlök med kryddor, olja och bröd till en kryddpasta.

Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Se till att glödbädden är grå. Grilla köttet direkt över glöden cirka en minut. Vänd köttet och lägg det lite vid sidan av den mest intensiva hettan. Bred på kryddpastan. Grilla köttet ett par minuter sedan kryddpastan kommit på plats.

Servera köttet med sallad, rädisor och blandade bönor och kikärter. I dag finns en mängd spännande bönor på burk som bara behöver spolas av innan de blandas med salladsgrönsaker och serveras.

Mer läsning

Annons