Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalvfrikadeller med mild lökssås

Annons

4 portioner

400 g kalvfärs

2 äggulor

3 msk ströbröd

1 1/2 dl mager grädde

salt och peppar

Till kokningen:

1 l vatten

1 schalottenlök

1 lagerblad

1/2 tsk salt

Till såsen:

3 dl kokspad

2 dl grädde

100 g salladslök eller purjolök

1 msk smör

maizena

salt och vitpeppar

Arbeta köttfärsen med äggulor, en liten nypa salt och en lätt doft av vitpeppar. Låt ströbrödet svälla för sig med grädde. Efter tio minuter arbetas färs- och ströbrödsblandning samman. Rulla frikadeller (köttbullar) och lägg på fuktad tallrik.

Koka upp vatten, grovt hackad schalottenlök, lagerblad och en halv tesked salt. Sjud frikadellerna i omgångar, cirka 6-7 minuter, och ta upp med hålslev. Färdiga frikadeller behöver inte varmhållas.

Skölj och strimla salladslöken. Fräs löken lätt med smör i kastrull. Sila över tre deciliter kokspad och tillsätt grädden. Koka upp och red av med maizena. Sjud såsen fem minuter. Lägg i frikadellerna och låt dem bli helt varma. Serveras med kokt eller pressad potatis och blandad sallad.

Mer läsning

Annons