Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasslergratäng med purjo- och majssallad

Annons

8 portioner

600 g kassler, strimlad

1 msk flytande matfett

1 1/2 kg potatis skivad

2 purjolökar, strimlade

4 vitlöksklyftor, finhackade

2 dl riven ost

svartpeppar

2 tsk oregano

4 dl mjölk

1 1/2 dl vispgrädde

4 dl majs

svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form med matfett.

Varva kassler, potatis, hälften av purjolöken, vitlök, ost och kryddor.

Häll på mjölk och grädde. Grädda ca 1 tim tills potatisen är mjuk. Blanda resten av purjolöken med majs och smaksätt med svartpeppar.

Mer läsning

Annons