Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rispytt

Annons

4 portioner

1 gul lök

2 msk flytande margarin

1- 2 msk curry

3 morötter

2 äpplen

4 dl ris

ca 300 g rökt eller kokt skinka (eller rester av kött)

1 dl russin

2 dl gröna ärtor

salt, peppar

Koka riset.

Skala och hacka löken. Värm matfettet tillsammans med curryn. Fräs löken glansig.

Skala och skiva morötterna. Låt dem fräsa tillsammans med löken cirka 5 minuter.

Skär äpplena i tärningar och blanda i.

Rör i det kokta riset, strimlad skinka, ärter och russin. Krydda och låt allt bli genomvarmt.

Servera pytten med chilisås, cirka 3/4 dl per person eller någon mer kryddstark sås om så önskas. En blandsallad (cirka 3 dl per port) och pain riche eller baguette med lättmargarin passar bra till.

Mer läsning

Annons