Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinkwok med chili och ingefära

Annons
Sista biten av julskinkan kommer till användning i en kryddig wok med chili och ingefära.

För 4 personer

500 g kokt, rimmad skinka

2 paprikor, gärna olika färger

2 morötter

2 gula lökar

100 g champinjoner

1/2 chili

2-3 msk färskriven ingefära

1 tsk thailändsk röd curry

salt eller fisksås

rapsolja

1 dl färdig teriyakisås + 1/2 dl vatten

Att äta till:

ris

1. Skär bort fett och griljering från skinkan. Strimla köttet fint. Skala och strimla morötterna, skär löken i klyftor, skiva champinjonerna och skär paprikorna i mindre bitar. Strimla chilin mycket fint. Skala och riv ingefäran.

2. Woka eller stek grönsakerna med olja. Krydda med thailändsk röd curry, chili och ingefära.

3. Vänd ner köttet och låt allt bli riktigt varmt. Salta med fisksås eller vanligt salt och avsluta med att röra i färdig teriyakisås och vatten. Serveras med ris.

Mer läsning

Annons