Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampköttbullar med kumminyoghurt

Annons

4 portioner

Förnyad husmanskost med mycket smak. Svampen ger extra saftiga köttbullar och kumminyoghurten är en variant på tzatziki.

2 dl vatten

1 buljongtärning

1 dl ströbröd

1 dl hackad svamp

1 gul lök, finhackad

2 msk smör

500 g bland eller viltfärs

1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

Värm upp vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt ströbröd och ställ åt sidan att svalna. Fräs hackad blandsvamp och lök i smör tills de är mjuka. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda ihop ströbrödsblandningen med svampen och tillsätt köttfärsen. Blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar. Rulla köttbullar och stek i panna tills de har fått färg. Låt dem sedan bli helt färdiga i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter.

Kumminyoghurt

1 msk hel kummin

2 dl avrunnen yoghurt (turkisk som är fast)

1/2 gurka

1/2 vitlöksklyfta, riven

salt och peppar

Rosta kummin i en het, torr panna cirka en minut. Rör eller skaka hela tiden så att det inte bränns. Salta lätt och häll ner i yoghurten. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Blanda ner i yoghurten. Tillsätt vitlök och smaka upp med salt och peppar.

Mer läsning

Annons