Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacos med chipotlebiff och limebönor

Annons

4 portioner

400 g lövbiff

Marinad:

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk kanel

1 tsk kakao

2 tsk malen spiskummin

1 tsk oregano

1/2 dl olivolja

1 msk soja

nymalen svartpeppar

1 tsk limesaft

1 tsk flytande honung

1-2 msk chipotlepaste (obs! starkt), finns i tacohyllanLimebönor:

2 lime

1 vitlöksklyfta

salt

nymalen svartpeppar

olivolja

tacoskal eller tortillas

strimlad isbergssallad

tomater

riven cheddarost

crème fraiche

1 burk borlottibönor (à 400 g)Tillbehör:

Strimla köttet. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt stå övertäckt i kylen i minst två timmar, gärna över natten.

Hetta upp lite olivolja och mjukstek hackad vitlök. Tillsätt de avrunna bönorna och mosa dem lätt. Riv över limeskal och pressa i cirka 1 msk saft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja.

Lyft upp köttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet hastigt.

Bottna tacoskal eller tortillas med sallad, därefter bönor, tärnade tomater, biff, ost och en klick crème fraiche. Servera genast.

Mer läsning

Annons