Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crepes

Pannkakor med italiensk fyllning.

Annons

4 portioner, 45 min

Crepes-smet:2 1/2 dl mjölk

90 g vetemjöl

35 g majsmjöl

2 ägg

1 äggula

20 g smält smör

Fyllning:4 ägg

8 msk vispgrädde

3 msk smör

1 schalottenlök, hackad

olivolja

300 g färsk spenat

salt och peppar

130 g skivad buffelmozzarella

100 g riven färsk pecorino

100 g riven parmesan

Börja med crepesen: Vispa ihop mjölk och mjöl. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt stå i 30 min.

Sila och stek tunna pannkakor i smör eller olivolja, cirka 22 cm i diameter.

Gör fyllningen: Hetta upp smör, tillsätt ägg och grädde och rör ihop på svag värme till en äggröra.

Sautera löken mjuk i olivolja på medelhög värme i en vid teflonpanna. Tillsätt spenaten och stek utan att ge färg i 2-3 min. Salta och peppra. Bred ut på tallrik och ställ kallt. Hacka.

Servering: Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en bakplåt och pensla tunt med olivolja. Lägg ut pannkakorna på köksbänken. Pensla varje med lite olivolja. Sprid ut pecorino jämnt över alla och placera en sträng av spenaten i mitten tvärs över. Placera en sträng äggröra bredvid och fördela mozzarellan längs med äggröran. Salta och peppra försiktigt.

Rulla ihop tajt. Lägg skarven nedåt, toppa med parmesan och olivolja och baka i 180 grader i 5-7 minuter.

Ta ut ur ugnen och skär rullarna i tre delar med vass kniv.

Lägg upp på liten tallrik och servera genast.

Mer läsning

Annons