Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gulaschsoppa med crème fraiche

Annons

4 portioner

1 l vatten

2 kalvbuljongtärningar

300 g nötkött

(högrev, fransyska eller nötbog)

1 lök

2- 3 msk tomatpuré

¼ citron

1 tsk hel kummin

2 tsk paprikapulver

300 g potatis

1 paprika i valfri färg

Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna.

Tärna köttet i 1,5 cm stora tärningar. Lägg köttet i buljongen och koka upp. Skumma väl.

Tag skalet från citronen och hacka det fint tillsammans med kummin.

Hacka löken fint. Lägg i tomatpuré, lök, citron, kummin samt paprikapulver i grytan.

Tärna potatisen i små tärningar och lägg den i grytan. Sjud soppan tills dess att köttet är mört och potatisen känns färdig.

Tillsätt finhackad paprika och smaka av soppan med salt och lite svartpeppar.

Servera soppan med en klick crème fraiche och ett gott bröd.

Mer läsning

Annons