Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soppa på schalottenlök och potatis med parmesan och tapenade

Annons

4 portioner

6 dl skalad grovt tärnad potatis av mjölig sort

2 dl skalad och skivad charlottenlök

2 st grönsaksbuljongtärningar

1 liten klyfta vitlök

1 - 1 1/2 l vatten

1 st lagerblad

1 msk olivolja

4 msk färskriven parmesan

4 tsk tapenade

(finns att köpa färdig)

Fräs lök och vitlök i olja utan att ta färg, tillsätt potatis, buljongtärningar, cirka en liter vatten och lagerblad.

Koka kraftigt under lock tills potatisen kokar sönder (cirka 20 - 25 minuter).

Smaka av, tillsätt eventuellt mera vatten, salt och peppar.

Vid servering tillsätt en matsked färskriven parmesan och en tesked tapenade i varje tallrik och rör om.

Mer läsning

Annons